تکنیکهای مذاکره حرفه ای در بازاریابی

تکنیکهای مذاکره حرفه ای در بازاریابی

 

اگر خواهان یادگیری تکنیکهای مذاکره حرفه ای در بازاریابی و همچنین نکات عملی، ساده و سریع برای انتقال پیام خود در حین صحبت با کسی هستید راهنمای درستی را انتخاب کرده‌اید چه با همسرتان صحبت می‌کنید و چه با مادر یا کارفرمایتان، به این تکنیکهای مذاکره حرفه ای در بازاریابی ساده عمل کنید و مطمئن باشید به ارتباط برقرار خواهید کرد که شنونده مشتاق شنیدن حرف‌های تان خواهد شد.


خرید اشتراک ویژه


  • توجه به نگرش خود

افراد بسیار موفق در برقراری ارتباط قدرت انتظارات روشن و دقیق را درک می‌کند وقتی می‌دانید از شنونده‌گان توقع چه واکنشی دارید می‌توانید گفتگو را به همان سمت هدایت کنید البته وقتی افراد دیگری نیز درگیر گفتگو هستند نمی‌توانید مطمئن باشید آنچه را که می‌خواهید به دست می‌آوریم ولی اگر باور نداشته باشید که دست کم امکان موفقیت در این کار را دارید قطعا موفق هم نخواهید شد.

به خاطر بسپارید انتظارات شما در تکنیکهای مذاکره حرفه ای در بازاریابی اغلب تعیین کننده‌ی نتیجه است بنابراین اولین قدم این است که باور داشته باشید آنچه در پی اش هستید به دست می‌آورید از قضاوت کردن، سرزنش کردن یا هر نوع افکار غیر سازنده‌ای دیگر بپرهیزید. وقتی منفی‌گرایی را کنار می‌گذارید آماده‌ی پذیرش افکار مثبت هستید مردم جذب نگرش‌های مثبت می‌شوند و از آنها انرژی می‌گیرند.


تکنیکهای مذاکره حرفه ای در بازاریابی


  • این فعالیت را بصورت تمرین روزانه انجام دهید

برای برطرف کردن موانع ارتباطی از خودتان بپرسید چه کارهایی باید انجام شود تا ارتباط به خوبی برقرار شود؟ همچنین می‌توانید خودتان را جای شنونده گان بگذارید خود را از چشم آن‌ها ببینید و توجه کنید چگونه با آنها ارتباط برقرار می‌کنید از خودتان بپرسید آیا مطالبی که مطرح می‌کنید برای آنها جذاب است یا خیر؟ به خاطر بسپارید افکار شما بر کلام تان تاثیر می‌گذارد کلام تان به عمل و اعمال تان به عادت بدل می‌شود و عادتان شخصیت شما را شکل می‌دهد.

  • برقراری تعامل با چشم‌ها در تکنیکهای مذاکره

چشمان شما افکار، نگرش‌ها و باورهایتان را آشکار می‌کند نحوه‌ی نگاه شما هنگام صحبت کردن و گوش دادن نشان می‌دهد که به موضوع مورد بحث یا طرف مقابل چه احساسی دارید برای مثال اگر بعد از بیان مطلب شخص مقابل چشم‌هایش را چرخاند به شما می‌گوید که قضیه را جور دیگری می‌بیند.

اگر از ارتباط چشمی امتناع کرد می‌توانید مطمئن شوید چیزی را از شما پنهان می‌کند در فرهنگ‌های غربی برقراری ارتباط چشمی در حین گفتگو نشان دهنده‌ی این است که اعتماد به نفس دارید و فردی قابل اعتماد و صادق هستید اما برقرار نکردن ارتباط چشمی نشان‌دهنده‌ی بی‌علاقگی تنفر و بی‌تفاوتی است.

هشدار: در فرهنگ‌های شرقی و کشورهای حوزه کاراییب برقراری ارتباط چشمی مستقیم حمل بر بی‌ادبی می‌شود این هم چند نکته برای تشخیص مفهومی که در پشت نگاه افراد وجود دارد. وقتی کسی به کسی علاقه‌مند باشد مردمک چشم گشادتر می‌شود و نگاه خیره اش به طرف مقابل کمی بیشتر از معمول طول می‌کشد.

یکی از تکنیک های مذاکره حرفه ای در بازاریابی این هست که افراد موقع بحث کردن یا بیان مطالب قدرت و درگیر بودن شان را با نگاه مستقیم به چشم‌های طرف مقابل و زُل زدن به او نشان می‌دهند. مردم موقع تسلیم‌شدن و تمکین کردن نگاهشان را پایین می‌اندازند که نشان‌دهنده‌ی سلطه‌پذیری است.

 

  • شفاف صحبت کردن

اگر می‌خواهید فرد شنونده حرف‌هایشان را درک کند قبل از باز کردن دهان باید بدانید که چه می‌خواهید بگویید سپس وقتی معلوم شد که چه می‌خواهید بگویید مطمئن شوید که می‌توانید منظورتان را انتقال دهید از به کار بردن الفاظ استعاری بپرهیزید و شمرده صحبت کنید.

برای انتقال منظورتان روی حروف صامت بیشتر تمرکز کنید، با تاکید بر واژه‌های کلیدی نکات اصلی را برجسته کنید. آرام و شمرده صحبت کنید تا به راحتی بتوانند حرف‌هایتان را بفهمند. البته نه آنقدر آرام که شنونده گان به خواب بروند با افزودن واژه‌های مناسب به عبارات و جملات، به منظور قابل فهم کردن شان برای شنونده گان آن‌ها را درگیر مطالب تان کنید و نکات خیلی زیادی را در پیام خود نگنجاند.

  • نقش انرژی صدا در تکنیکهای مذاکره

هر روز مردم شما را بر اساس صدایتان قضاوت می‌کنند. صدای کسل‌کننده و بی‌روح نشان دهنده‌ی یک ذهن کسل‌کننده بی‌روح است از آنجا که صدای شما ساز و کاریست که شخصیت تان را نشان می‌دهد و بر دیگران تاثیر می‌گذارد لازم است به آن انرژی و قاطعیت ببخشید.

هنگام برقراری ارتباط ایستادن با پاهای قرص، حالتی که عضله‌های محکم و استوارند و شُل نیستند و یک بالاتنه آزاد به شما قدرت وآزادی می‌دهد. به عکس‌های خوانندگان حین آواز خواندن نگاه کنید تا منظورم را متوجه شوید اگر خواننده برای انرژی بخشیدن به صدایش فقط به گردن و گلویش تکیه کند هرگز نمی‌تواند چنین صدایی خلق کند در عوض به منبع واقعی قدرت رجوع می‌کند پاهای محکم و بالاتنه شل و آزاد.

راهنمایی در مورد تکنیکهای مذاکره: برای نیرو بخشیدن به پایین تنه یک جریان انرژی را تصور کنید که از طریق ران‌ها ساقه‌ها و پنجه‌ی پا به پایین پخش می‌شود و تا زمین زیر پایتان می‌رسد درست شبیه ریشه‌ی اصلی یک درخت بلوط به منظور جلوگیری از قفل شدن زانوها که می‌تواند مانع حرکت تان شود وانمود کنید ریشه‌های کم‌عمقی دارد که از انتهای پاهایتان بیرون زدند. طوری که شما می‌توانید مثل یک درخت بید خم شده و به این طرف و آن طرف مایل شوید.

 

  • قرار دادن بدن در حالت مناسب

به شنونده گان نشان دهید که می‌خواهید در درک و فهم منظورتان به آنها کمک کنید اگر پیامی را ارائه می‌دهید که روشن و مستقیم است، چشم در چشم شنونده نگاه کنید و درست در مقابل آنها قرار بگیرید اگر می‌خواهید نشان دهید در مورد چیزهایی که می‌گوید مطمئن یا راحت نیستید کمی روی خود را برگردانید.

راهنمایی در مورد تکنیکهای مذاکره: هنگام صحبت کردن کمی به جلو متمایل شوید تا نشان دهید به شخص مقابل علاقه‌مندید و در مورد چیزهایی که می‌گویید احساس مثبتی دارید، به عقب متمایل شوید تا نشان دهید علاقه‌ای به بحث ندارید.

 

  • با اشتیاق گوش دادن

چه در خانه باشی و چه در محل کار، گوش دادن همراه با اشتیاق به فهمیدن، عاملی مهم برای برقراری ارتباط موثر است مشکلات زمانی بوجود می‌آیند که افراد نمی‌خواهند گوش بدهند معمولا به این دلیل که آنها به آنچه گوینده می‌گوید موافق نیستند یا علاقه‌ای به شنیدن حرف‌های او ندارند.

یکی از محبوب‌ترین معلمانم می گفت گوش دادن یعنی تمایل به تغییر وقتی شما واقعا به حرف‌های کسی گوش می‌دهید در واقع خودتان را در معرض تاثیرپذیری از شیوه‌های جدید تفکر، احساس یا رفتار قرار می‌دهید وقتی بااشتیاق گوش می‌دهید، نشان می‌دهید که می‌خواهید بیشتر بدانید و بیشتر الهام بگیرد.

در تکنیکهای مذاکره حرفه ای در بازاریابی تحقیقات نشان می‌دهد افراد قدرتمند چنان به باورهایشان اعتماد دارند که تغییر مواضع آن‌ها کار دشواریست عقایدشان چنان برای خودشان متقاعد کننده است که مشکل می‌توان تغییرش داد بنا به گفته‌ی پابلو پریونی و ریچارد پتی نویسندگان پژوهشگاه دانشگاه ایالتی ایاهو، بهترین راه برای وادار کردن رهبران به گوش دادن این است که آنها را در موقعیتی قرار دهید که خیلی احساس قدرت نکنند.

 

  • نقش منفی نگری در تکنیکهای مذاکره

یکی دیگر از تکنیکهای مذاکره حرفه ای در بازاریابی؛ منفی‌نگری خطرناک و در عین حال مسّریست، منفی‌نگری باعث هدر رفتن انرژی، آلوده شدن ذهن، کاهش شور و شوق، خلاقیت، اختلال در عملکرد و کاهش بهره‌وری می‌شود. نیازی به گفتن این واقعیت نیست که گفتگو با افراد منفی‌نگر ملال‌آور و خسته کننده است.

سرزنش‌کردن، شکایت کردن در ضمن گفتگو راه مطمئنی برای دور کردن افراد از خودتان است، خشم، تندی و رنجش درهای تنهایی را به روی شخص باز می‌کند اگر نمی‌خواهید یک زندگی ترسناک و بحرانی داشته باشید که پر از ناراحتی و فلاکت باشد و دائما از دیگران انتقاد کنید منفی‌نگری را رها کرده و انرژی خود را بر موقعیت‌هایی متمرکز کنید که می توانید تاثیرگذار باشید و باعث تغییر شوید. به خاطر بسپارید منفی‌نگری تاثیرمخربی بر سلامتی، آسایش و عملکرد شغلی شما دارد.


تکنیکهای مذاکره حرفه ای در بازاریابی


  • ارائه‌ی بازخورد آنچه می‌شنوید

وقتی نشان می‌دهید صحبت افراد را شنیده و منظورشان را فهمیده‌ای آنها هم حاضر می‌شوند برای شما حتی روی زغال گذاخته راه بروند. بیان دوباره و بازگویی آنچه می‌شنوید نشان می‌دهد مطلب شان را درک کرده و پیام شان را گرفته‌اید در نتیجه احساس می‌کنند به آنها توجه می‌شود و پی می‌برند آدم‌های مهمی هستند.

ارائه‌ی بازخورد از آنچه می‌شنوید کمک می‌کند زمینه‌ی مشترکی بین شما و طرف مقابل ایجاد شود با این کار در واقع به افراد اطلاع می‌دهید به جای قضاوت و فرضیه‌پردازی در مورد باورهایشان به درک دیدگاه آن‌ها علاقه‌مندید گوش دادن فعال نه تنها به شما امکان می‌دهد بازخوردی به سخنان طرف مقابل داشته ‌باشید بلکه کمک می‌کند به احساسات و عواطف پنهان در پس حرف‌های او نیز پی ببرید.

اکنون که با تکنیکهای مذاکره حرفه ای در بازاریابی آشنا شدید حال دفعه‌ی بعد که با کسی ارتباط برقرار می‌کنید مراحل زیر را با دقت انجام دهید؛

  • آنچه را می‌شنوید بازگو کنید با تمرکز بر داده‌ها و ایده‌ها خلاصه‌ی کوتاهی از پیام گوینده ارایه دهید.
  • احساسات نهفته در پشت پیام را بازتاب دهید آهسته از خودتان بپرسید اگر من چنین تجربه‌ای داشتم چه احساس می‌کردم و سپس آن احساس را به نحوی بازگو کنید که درک تان از گفته‌های طرف مقابل را انتقال دهد.
  • برای نشان دادن درک خود ایده‌های اصلی و احساسات گوینده را به طور خلاصه بیان کنید انجام این کار نشان می‌دهد که پیام را دریافته اید و به شخص فرصت می‌دهد تا به یک تصویر کلی از آنچه تبادل شده است، دست یابد.
  • توجه به زبان بدن در تکنیکهای مذاکره حرفه ای

نحوه‌ی حرکت عضلات افراد نشان‌دهنده‌ی نگرش، احساسات و عواطف آنهاست برای مثال: زدن انگشت‌ها روی میز، کوبیدن پاها بر زمین و آه کشیدن می‌تواند نشان دهنده‌ی ناراحتی، ملالت یا ناکامی باشد.

به نحوه‌ی حرکات بدن خود هنگام صحبت با فرد مورد علاقه‌تان توجه کنید ممکن است به طرف شخص متمایل شوید لبخند بزنید و چشم‌هایتان بیش از حد معمول بدون پلک‌زدن بماند برعکس اگر به کسی علاقه‌ای نداشته باشید خودتان را پس می‌کشید از ارتباط چشمی خودداری کرده و تا آنجا که می‌توانید بین خودتان فاصله ایجاد می‌کنید.

راهنمایی در مورد تکنیکهای مذاکره: حرکات مردد، شانه‌های قوز کرده و سر پایین، نشان دهنده‌ی سلطه‌پذیری تردید و ناامنی است در حالی که لمس کردن، حرکات بی‌تکلف و یک لبخند با طراوت، نشان دهنده‌ی تسلط است و به این ترتیب می‌گوید که همه چیز در کنترل شماست.

 

  • اهمیت دادن به لحن صدا

لحن صدا نقش مهمی در انتقال پیام تان ایفا می‌کند و بر نحوه‌ی واکنش افراد به شما تاثیر می‌گذارد وقتی قاطع صحبت می‌کنید و صدایتان گرم، شفاف و تحت کنترل است به عنوان شخصی با معلومات و اعتماد به نفس به نظر خواهید رسید.

اگر صدایتان خشن، مردد و به سختی قابل شنیدن باشد دیگران به شما گوش نخواهند داد به خاطر بسپارید صداهای عمیق نسبت به صداهای زیر اعتبار بیشتری دارند صداهای زیر بیشتر مناسب انتقال هیجان و شور و شوق هستند صداهای خشن، تند و بلند می‌توانند نشان‌دهنده‌ی عصبانیت باشند. در حالی که لحن آرام و زمزمه‌های آهسته شادی و خرسندی را منعکس می‌کنند.

در پایان مقاله تکنیکهای مذاکره حرفه ای در بازاریابی باید بگویم که اگر جملات صدایتان زیرتر شود مثل این است که سوال می‌پرسید یا اجازه‌ی انجام کاری را می‌گیرید در ضمن ادای کلمات از راه بینی آزاردهنده است بنابراین وقتی نکته یا مطلبی در مورد اصول و فنون مذاکره رودرو مطرح می‌کنید از زیری صدایتان در انتهای جمله بکاهید. در این مقاله سعی کردیم موارد مهم تکنیکهای مذاکره حرفه ای در بازاریابی را برای شما بیان نمایم.


فروشگاه مردمک راستی می توانید آخرین اخبار و تخفیفات را از طریق تلگرام و اینستاگرام مشاهده نمائید. برای عضویت در کانال تلگرام و  اینستاگرام مردمک روی آن کلیک کنید. همچنین فیلم ها با کیفیت های مختلف در یوتیوب هم قرار دارد.

علی عاقبتی

119 مطلب منتشر شده

با سلام و درود؛ اینجانب علی عاقبتی قریب به 15 سال است که در زمینه برنامه نویسی ، گرافیک و تدوین فعالیت داشته و به سبب علاقمندی به این رشته و همچنین کسب دانش و تجربه از دانشگاه معتبر تصمیم به انتقال تجربیات و دانش در حوزه رسانه به شما عزیزان می باشم. ارادتمند شما عاقبتی

درباره این مطلب نظر دهید !