قانون ۸۰/۲۰ (اصل پارِتو) یا قانون بیست هشتاد

معرفی و کاربرد قانون ۸۰/۲۰ (اصل پارِتو)

یا همان قانون بیست هشتاد

 

  • مقدمه معرفی و کاربرد قانون ۸۰/۲۰ (اصل پارِتو)

در معرفی قانون ۸۰/۲۰ باید خدمت شما عرض نمایم که امروزه سرعت و پیچیدگی زندگی و کارهایمان افزایش چشمگیری یافته است و به نظر می‌رسد که همه‌ی ما در اغلب اوقات و به سرعت، مشغول به پایان رساندن یک وظیفه و شروع یک کار دیگر هستیم، چگونه از زمانمان به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم؟ همواره فهرست بلند بالایی از کارها و وظایف جلوی چشم ماست و انگار هیچگاه تمامی ندارد زیرا قبل از آنکه بتوانیم کاری را تمام کنیم دو وظیفه‌ی دیگر به فهرست اضافه می‌شود.


خرید اشتراک ویژه


کمپانی‌ها یا شرکت‌ها در دنیای مدرن وضعیت پیچیده و آشفته‌ای دارد آن‌ها برای رسیدن به بیشترین سود ممکن به این در آن در می‌زنند و تا جایی که می‌توانند محصولات متنوع ارایه می‌کند و وارد بازارهای گوناگون می‌شود غافل از اینکه با این کار به بهره‌وری خودشان آسیبی جدی می‌زنند.

  • اصل قانون ۸۰/۲۰ یا همان اصل پارتو

حال به معرفی و کاربرد قانون ۸۰/۲۰ یا همان اصل پارتو می پردازیم اصلی که می‌تواند به ما و شماها کمک کند که هم در زندگی شخصی و هم کسب و کار مان عملکردی بهینه و اثربخش داشته باشیم در این اصل یاد می‌گیرید که چگونه با صرف کار و انرژی کمتر نتیجه و موفقیت بیشتری به دست آورید.

همچنین می‌توانید با به کار بردن این مفهوم در زندگی شخصی خود، سطح شادی و رضایت در روابط تان را افزایش دهید برای این کار باید به خوبی با اصل هشتاد بیست آشنا شوید و با ذهنی باز آماده‌ی یادگیری آموزه‌های این کتاب و تغییر دیدگاه‌های سنتی خود شویدتنها در این صورت است که می‌توانید این اصل را در عمل نیز به کار ببرید و از زمان محدودی که در اختیارتان است به بهترین نحو ممکن استفاده کنید.

چگونه عدم تعادل میان میزان تلاش و نتیجه‌ی حاصل از آن به شما کمک می‌کند قانون ۸۰/۲۰ چگونه بر بهره‌وری و کسب و کارتان تاثیرمی‌گذارد و سوم چرا داشتن محصولات بیشتر صرفا منجر به سود بیشتر شما نخواهدشد.

در اواخر قرن نوزدهم میلادی اقتصاددان ایتالیایی به نام ویلفردو پارِتو با مطالعه بر توزیع ثروت در انگلیس متوجه الگویی شد که اساس اصل پارتو یا اصل هشتاد بیست را شکل داد او در مطالعاتش به این نتیجه رسید که درصد زیادی از ثروت متعلق به درصد اندکی از افراد است.

جالب تر آنکه این نسبت در میان نمونه‌های مختلف مورد مطالعه وی تقریبا یکسان بود او دریافت که تقریبا بیست درصد از جمعیت صاحب هشتاد درصد از ثروت بودند او برای اطمینان به یافته‌هایش و گسترش مطالعات خود به بررسی توزیع ثروت در کشورها و بازه‌های زمانی مختلف پرداخت و در کمال شگفتی در تمام بررسی‌هایش به الگوی یکسانی دست یافت.

به این ترتیب مطالعات پارتو و افراد دیگری بعد از او نشان داد که دنیا به طرز قابل پیش‌بینی نامتوازن و نامتعادل است و لزوما کار و تلاش فراوان نتیجه‌ی زیادی در بر ندارد.

قانون ۸۰/۲۰ در بسیاری از مسایل ما صدق می‌کند احتمالا شما هم قانون ۸۰/۲۰ را به هنگام به پایان رساندن یک کار یا پروژه تجربه کردید مثال می‌زنم اگر برای تحویل یک پروژه دو هفته وقت داشته باشید هشتاد درصد از زمان را بدون پیشرفت خاصی سپری می‌کنید و ناگهان در دو سه روز باقی‌مانده تا موعد تحویل با سرعت و انرژی بالا کار می‌کنید و پروژه را به پایان می‌رساند.

این اصل را می‌توان در شرکت‌ها نیز مشاهده کرد بسیاری از شرکت‌ها با بررسی محصولات و سوددهی آنها متوجه شدند که هشتاد درصد از سود شرکت تنها از فروش بیست درصد از محصولات شان به دست می‌آید به طور مشابه بیست درصد از مجرمان یک جامعه مرتکب هشتاد درصد جرم‌ها می‌شوند و بیست درصد از موتورسوارها باعث هشتاد درصد تصادفات هستند اغلب موتورسوارها محتاط هستند و تنها درصد اندکی از آن‌ها با بی‌احتیاطی به عدم رعایت قوانین سبب تصادفات متعددی می‌شود.

جالب است بدانید که هشتاد درصد از آمار طلاق نیز مربوط به تنها بیست درصد از کسانی است که ازدواج می‌کند این اقلیت نه یک بار بلکه چندین بار ازدواج می‌کنند و طلاق می‌گیرند و در نتیجه آمار طلاق را بالا می‌برند در داخل خانه تا نیز رد پای قانون ۸۰/۲۰ دیده خواهد شد.

شما بیست درصد از لوازم آشپزخانه تان را در هشتاد درصد مواقع استفاده می‌کنید اگر نگاهی به کمد لباس هایتان بیندازید متوجه می‌شوید که در هشتاد درصد اوقات فقط بیست درصد از لباس هایتان را می‌پوشید بنابراین می‌توان گفت که این دنیا مملو از نشانه‌های عدم توازن و تعادل است و نمی‌توانیم انتظار داشته باشید که با یک میزان ورودی و تلاش به همان میزان خروجی و نتیجه دریافت کنید.

 

در واقع می‌توان و ورودی‌های شما را به دو دسته تقسیم کرد:

  • اقلیتی که تاثیر زیادی بر نتایج و خروجی‌ها دارد
  • اکثریتی که تاثیر کوچکی برنتایج و خروجی‌ها دارد

البته در تمامی موارد نسبت قانون ۸۰/۲۰ میان ورودی و خروجی صادق نیست و برای ساده سازی از این نسبت کلی استفاده می‌کنیم نکته‌ی مهم در اصل هشتاد بیست این است که قسمت بزرگی از خروجی ناشی از قسمت کوچکی از ورودی است ممکن است در موقعیتی این نسبت 30/70 یا حتی 10/90  شود.

برای مثال مطالعه‌ای در سال 1997 بر روی 300  فیلم نشان داد که در یک دوره‌ی 18 ماهه هشتاد درصد از درآمد فروش بلیط ها به تنها چهار فیلم تعلق داشت و 296  فیلم دیگر بیست درصد از درآمدها را دست آورده بودند در این بخش با مفهوم، معرفی و کاربرد قانون هشتاد بیست آشنا شدید.


قانون ۸۰/۲۰ (اصل پارِتو) یا قانون بیست هشتاد


  • حلقه‌های بازخوردی عامل ایجاد خروجی‌های از ورودی‌های کوچک هستند.

حلقه‌های بازخوردی توازن دنیا را برهم می‌زند همانطور که گفتم برخلاف انتظار اغلب مردم دنیا متعادل و متوازن نیست مثال دیگری که این مسئله را نشان می‌دهد تعداد کلماتی است که سخنگویان یک زبان در بیشتر مکالمات شان استفاده می‌کنند.

سر آیزاک پیتمن که یک آموز زبان انگلیسی بود کشف کرد که در زبان انگلیسی حدود 700 کلمه و مشتقات آنها تقریبا در هشتاد درصد از مکالمات روزمره افراد بکار می‌رود در واقع کمتر از یک درصد از واژگان زبان انگلیسی هشتاد درصد از گفتگوهای روزمره سخنگویان این زبان را تشکیل می‌دهد.

عاملی که در شکل‌گیری عدم توازن و تعادل در دنیا نقش دارند و باعث می‌شود که رابطه میان ورودی و خروجی هشتاد بیست باشد و نه پنجاه پنجاه پدیده‌ای به نام حلقه‌های بازخوردی یا فیدبک لوکس است که در نظریه آشوب مطرح می‌شود با یک مثال ساده می‌توانید نحوه‌ی عملکرد حلقه‌های بازخوردی را به خوبی متوجه شوید.

فرض کنید که چند ماهی کوچک دارید و می‌خواهید آنها را در حوضی پرورش دهید تا بزرگ شوند در نگاه به اندازه‌ی همه‌ی ماهی‌ها تقریبا یکسان است اما بعد از مدتی پس از آنکه ماهی‌ها مقداری رشد کنند متوجه می‌شوید که برخی از آنها از بزرگتر شدند علت این امر به حلقه‌های بازخوردی و تفاوت اندک اندازه‌ی ماهی‌ها برمی‌گردد.

ماهی‌ها که در ابتدا به نظر می‌رسد اندازه ی یکسانی دارند در واقع کاملا هم هم‌اندازه نیستند و بعضی از آنها مقدار کمی از بقیه بزرگتر است اگر حلقه‌های بازخوردی وجود نداشتند این اختلاف اندک اندازه‌ی ماهی‌ها تفاوت فاحشی در رشدشان ایجاد نمی‌کرد.

اما به خاطر حلقه‌های بازخوردی شرایط به گونه‌ای دیگر پیش می‌رود ماهی‌هایی که اندکی از ماهی‌های دیگر بزرگتر هستند طبیعتاً توانایی و میل بیشتری برای غذا خوردن دارد با دریافت بیشتر غذا این نسبت به بقیه رشد بیشتری را تجربه می‌کنند و به میزان بیشتری بزرگ می‌شوند.

رشد بیشتر آن‌ها باز به منظره‌ی توانایی و میل بیشترشان به دریافت غذاست این حلقه‌ی بازخوردی دایماً تکرار می‌شود و در نتیجه این ماهی‌ها رشد چشمگیری نسبت به ماهی‌هایی که تنها اندکی کوچک بودند پیدا می‌کنند. به این ترتیب حلقه‌های بازخوردی سبب می‌شوند که یک اختلاف کوچک در ورودی به تفاوتی مشهود در خروجی تبدیل شود.

به کمک حلقه‌های بازخورد می‌توان عدم توازن در توزیع ثروت را نیز توضیح داد همانطور که مطالعات پارتو نیز نشان داده بود درآمد و ثروت در یک جامعه متوازن و عادلانه نیست اما ثروت و درآمد زیاد افراد ثروتمند تنها به خاطر خوش شانسی، توانایی یا اجتماعی خوب آن‌ها نیست.

افراد ثروتمند هر روز ثروتمندتر می‌شوند زیرا در یک حلقه‌ی بازخوردی تولید ثروت قراردارند برای مثال این افراد پولشان را سرمایه‌گذاری می‌کنند تا بتوانند پول بیشتری بدست آورند سپس با دستیابی به پول بیشتر آن را نیز دوباره سرمایه‌گذاری می‌کند و تکرار این حلقه‌ی بازخوردی سبب می‌شود که آنها روز به روز ثروتمندتر شوند.

عدم توازن و تعادل در قانون هشتاد بیست از طبیعت دنیای ماست اما اگر انتظار دارید که همه چیز عادلانه و متوازن باشد پذیرفتن این واقعیت برایتان سخت خواهد اما اگر بتوانید این اصل را بپذیرید و یاد بگیرید که چگونه از آن استفاده کنید می‌توانید زندگی و کارتان را بهبود ببخشید. در ادامه درباره‌ی استفاده از اصل هشتاد بیست برای داشتن یک کسب و کار و زندگی شایسته صحبت خواهیم کرد.

  • استفاده از قانون ۸۰/۲۰ بهره‌وری شما را افزایش خواهد

در معرفی و کاربرد قانون هشتاد بیست، اصل هشتاد بیست در موقعیت‌های مختلف زندگی خودش را برای ما آشکار می‌داند که با معرفی و کاربرد قانون هشتاد بیست آشنا شدیم زمان آن رسیده که دریابیم چگونه می‌توانیم از آن برای بهبود کیفیت زندگی روزمره‌مان استفاده کنیم.

شما در طول روز زمان قابل توجه ی را مشغول کار کردن هستید اگر نگاهی دقیق به برنامه و ساعات کاری خود بیندازید به احتمال زیاد جلوه‌ی اصل هشتاد بیست را در آن می بیند. شما در طی بیست درصد از زمان کاری خود هشتاد درصد از وظایف تان را پیش می‌برید این بدین معناست که در هشتاد درصد از اوقات کاریتان فعالیت موثر چندانی ندارید و به طور کلی بهره‌وری شما پایین است تصورکنید اگر بتوانید علاوه بر بیست درصد از زمان کاری در هشتاد درصد باقیمانده آن هم عملکرد مثبتی داشته باشید چقدر بهره‌وری تان افزایش می‌یابد.

برای مثال فرض کنید که پروژه‌ای در دست انجام دارید شما برای جان دو راه در پیش دارید یا می‌توانید مانند گذشته زمان زیادی را هدر دهید و انجام پروژه را به روزهای پایانی موکول کنید یا می‌توانید در تمام طول پروژه مانند روزهای آخر بهره‌وری بالا و عملکردی فوق العاده داشته باشید بدین ترتیب در می‌یابید که زمان با ارزشتان صرف چه اموری می شود و چه کارهایی هستند که ظاهرا شما را مشغول نشان می‌دهند.اما در واقع نتیجه‌ی چندانی برای شما ندارد.

برای مثال ممکن است بعداز بررسی کارهایتان متوجه شوید که پیش از شروع هر کار یا پروژه‌ای زمان زیادی را صرف فکر کردن به مشکلات احتمالی می‌کنید و بیش از حد برای این مسئله وقت می‌گذرید با آگاهی از این موضوع می‌توانید این عادت را کنار بگذارید و از تلف شدن وقت تان جلوگیری کنید.

رهایی از عواملی که سبب اتلاف وقت شما می‌شود تنها یک راه دارد و آن این است که آن‌ها را شناسایی کنید و سپس برنامه‌ی کاریتان را به گونه‌ای بچینید که بتوانید تا حد ممکن از آن‌ها دوری کنید در نهایت خواهید دید که با این کار چقدر زندگی تان تغییر می‌کند و بهره‌وری تان بالا می‌رود.

  • قانون ۸۰/۲۰ چگونه به کسب و کار شما کمک می‌کند

اگر صاحب کسب و کاری هستید می‌توانید از اصل هشتاد بیست برای بهبود وضعیت آن و دست یابی به موفقیت و فروش بیشتر بهره ببرید. این اصل می‌تواند در بخش‌های گوناگون کسب وکارتان مفید واقع شود اما یکی از مهم‌ترین استفاده‌های آن بهینه‌سازی طیف محصولات است که ما در مقاله معرفی و کاربرد قانون هشتاد بیست کاملا توضیح داده ایم.

احتمالا شرکت شما محصولات مختلفی را به بازار ارایه می‌کند اما آیا همه‌ی آن‌ها سودآوری یکسانی برایتان دارد بعید است اینطور باشد. در واقع بر اساس اصل هشتاد بیست احتمالا هشتاد درصد سود کل را مدیون تعداد اندکی از محصولاتتان هستید که بیست درصد از فروش کل را تشکیل می‌دهد.

دانستن این نکته به شما کمک می‌کند که تمرکز بازاریابی و فروش خود را روی این محصولات کلیدی بگذارید اما چگونه می‌توانید این محصولات را شناسایی کنید اگر در شرکتتان یک سیستم مدیریت اطلاعات اصولی برقرار باشد می‌توانید این اطلاعات را به راحتی به دست بیاورید و محصولات کلیدی تان را شناسایی کنید در غیر این صورت کارتان اندکی سخت‌تر خواهد بود و باید به کمک محاسبات مختلف ببینید که سود خالص و فروش هر کدام از محصولات چقدر است.

پس از دستیابی به فهرستی کامل از محصولات زمان آن است که آن را تجزیه و تحلیل کنید و ببینید که درصد سود دهی و فروش هر کدام از محصولات چقدر است پس از بررسی این فهرست خواهید دید که تعدادی از محصولات تان که در مجموع درصد فروش پایینی دارند بیشترین میزان سود را در برداشته اند.

شما با تمرکز بر این محصولات کلیدی و تخصیص منابع بیشتر به آنها می‌توانید سودآوری و بهره‌وری شرکت تان را به طرز چشمگیری افزایش دهید این همان کاریست که من در یک شرکت تولید کننده‌ی محصولات الکترونیکی انجام دادم این شرکت 11 گروه محصول مختلف تولید می‌کرد من پس از بررسی فهرست محصولات و میزان فروش و سود دهی آنها متوجه شدم که 3 گروه محصول برتر 1 درصد کل فروش را به خودشان اختصاص دادند.

این در حالی بود که 53 درصد از سود کل شرکت تنها از فروش همین 3 گروه محصول حاصل شده بود و مدیران شرکت را تشویق کردم تا هدف اصلی تیم فروش را افزایش فروش این محصولات قرار دهند تا بتوانند به سود بیشتری دست پیدا کنند.


قانون ۸۰/۲۰ (اصل پارِتو)


  • قانون ۸۰/۲۰ در همه کسب و کارها مفید است

می دانید که با اصل هشتاد بیست چگونه می توانید طیف محدودی از محصولات را انتخاب کنید و سودآوری شرکت تان را افزایش دهید خبر خوب این است که می‌توانید این اصل را در بخش‌های دیگر کسب و کارتان به کار ببرید.

شما می‌توانید به زودی نتایج شگفت‌انگیز آن را ببینید یکی از زمینه‌هایی که به کارگیری اصل هشتاد بیست در آن بسیار مفید است مذاکرات است مذاکرات با مشتریان، تامین‌کنندگان یا شریکان قسمتی مهم و جدایی‌ناپذیر از هر کسب وکاری است.

همانطور که می‌دانید برای داشتن مذاکراتی موفق باید از قبل آماده شوید و فهرستی از مباحث قابل طرح را تهیه کنید اما معمولا این فهرست بیش از حد طولانی است و شامل موضوعاتی است که شاید اهمیت چندانی ندارد.

پس از تهیه‌ی فهرست موضوعات مورد بحث تک تک موارد را با عینک هشتاد بیست بررسی کنید و ببینید کدام یک واقعا حیاتی است و بیشترین نتیجه را برایتان به ارمغان می‌آورد مذاکره و بحث روی موارد کم اهمیت تنها باعث اتلاف انرژی و وقت شما می‌شود و نتیجه‌ی مطلوبی هم به دست نمی‌آورد.

کاربرد دیگر قانون ۸۰/۲۰ برای شناسایی بازار هدف است طبق این اصل حدودا بیست درصد از مشتریان شما هشتاد درصد برایتان سودآوری دارد و در نتیجه شما باید تمرکز، زمان و انرژی تان را صرف شناسایی و جذب این دسته از مشتریان کنید و اعتمادشان را جلب کند تا به مشتریان وفادار تبدیل شوند.

تنهاراه جلب وفاداری مشتریان ارایه‌ی خدمات فوق‌العاده با کیفیت است اگر شما بتوانید اعتماد و وفاداری بیست درصد از مشتریان را به دست بیاورید که نقشی کلیدی در سودآوری تان دارند موفقیت طولانی مدت خود را تضمین کردید.

پس از این اگر بخواهید محصولات یا خدمات جدیدی به بازار عرضه کنید کافیست تنها همین بیست درصد را هدف قرار دهید این افراد با کمال میل از محصول یا خدمت جدید شما استقبال می‌کند و شما می‌توانید سهم بازارتان را گسترش دهید بدون آنکه حتی یک مشتری جدید جذب کرده باشید.

نیکولاس پارسان یکی از بزرگترین کارگزاران املاک در ایالات متحده است او سالانه مبلغ یک میلیون دلار از حق کمیسیون فروش خانه به دست می‌آورد بیش از یک سوم از این میزان سود از مشتریان تکراری به دست می‌آید که اقدام به تعویض خانه‌های خود می‌کند.

به وضوح مشخص است که او بر حفظ مشتریان خود تمرکز کرده است این بخش از مشتریانش همان بیست درصدی هستند که بیشترین سود را به او می‌رسانند بارسان با شناخت و حفظ آنها یک استراتژی سودمند را انتخاب کرده است دریافتیم که اصل هشتاد بیست می‌تواند برای همه‌ی جنبه‌های یک کسب وکار مفید باشد با من همراه باشید تا کاربرد آن در زندگی شخصی و روزمره را به شما آموزش دهم.

  • با طرز تفکر قانون ۸۰/۲۰ روابط خود را بسنجید

گفتم که به کمک تجزیه و تحلیل بر اساس اصل هشتاد بیست می‌توانید جنبه‌های مختلف کسب ‌وکارتان را بررسی و بهینه‌سازی کنید اصل هشتاد بیست را می‌توانید برای بهبود زندگی شخصی و روزانه‌تان نیز استفاده کنید اما نمی‌توانیم در این زمینه همان شیوه‌ی تجزیه و تحلیل کمّی را به کار ببرید.

برخلاف حوزه‌ی کسب و کار بسیاری از مسایل زندگی کیفی هستند و نمی‌توانید آنها را با معیارهای کمّی بسنجید در زندگی روزانه و در مواجهه با مسایل شخصی بیش از هر چیز به طرز تفکر هشتاد بیست نیاز دارید طرز رایج میان اغلب افراد طرز فکری خطی است آنها گمان می‌کنند که تمام ورودی‌ها و تلاش‌ها ارزشی یکسان دارند و به یک میزان نتیجه خواهد داد.

مسیر به کارگیری اصل هشتاد بیست در زندگی روزمره این است که طرز فکر قانون ۸۰/۲۰ داشته باشید داشتن طرز فکر قانون ۸۰/۲۰ بدین‌معنی نیست که به این حقیقت واقف شوید که همه‌ی ورودی‌ها اهمیت یکسان ندارند و تنها درصد اندکی از آنها خروجی‌های ارزشمند خواهند داشت یکی از جنبه‌های مهم زندگی روزمره‌ی شما روابط دوستانه است.

اگر شما طرز تفکری خطی داشته باشید فکر می‌کنید که تمام دوستی‌ها و روابطتان به یه چنتا مهم و باارزش هستند در حالی که واقعیت چیز دیگریست اگر بخواهید برای شناسایی بیست درصد از بهترین و مهم‌ترین دوستان خود از تجزیه و تحلیل هشتاد بیست استفاده کنید به درهای بسته می‌خورید.

تجزیه و تحلیل هشتاد نیز روشی سیستماتیک و کمّست که در آن با جمع‌آوری داده و تحلیل آن‌ها جواب خود را در می‌یابید استفاده از این روش برای ارزیابی دوستان خود یا سایر جنبه‌های زندگی شخصی تان نتیجه‌ی درستی به شما نمی‌دهد به همین خاطر است که توصیه می‌کنیم در زندگی روزمره‌تان از طرز تفکر هشتاد بیست استفاده کنید.

برای مثال به جای آنکه دوستانتان را با معیارهای عددی بسنجید به قلب تان مراجعه کنید و این سوال‌ها را از خودتان بپرسید:

  • میان تمام دوستانم کدام یک برایم عزیزترین و مهم‌ترین هستند؟
  • با هر کدام از دوستانم چقدر زمان سپری می‌کنم؟
  • پس از ملاقات با هر کدام از دوستانم چه احساسی دارم؟

پرسیدن چنین سوالاتی به شما کمک می‌کند دریابید که کدام روابط دوستان تان بیشترین ارزش را برایتان دارد پس از آنکه متوجه شدید بهترین دوستانتان چه کسانی هستند و کدام بیست درصد از روابط دوستانه تا بیشترین ارزش و احساس خوب را برایتان فراهم می‌کنند سعی کنید زمان بیشتری را به این افراد اختصاص دهید.

از طرز تفکر قانون ۸۰/۲۰ کمک بگیرید و با تمرکز بر روی کیفیت به جای کمّیت دوستی‌هاشان را عمیق‌تر کنید مدیریت زمان یکی از موضوعات جذابیست که ابزارها و راهکارهای فراوانی برای آن ارایه شده در ادامه به بررسی کاربرد اصلی هشتاد بیست نیز در مدیریت زمان می‌پردازیم.

 

  • به کمک قانون ۸۰/۲۰ مدیریت زمان را یاد بگیرید

مدیریت زمان دغدغه‌ی افراد بسیاری است و کتاب‌های فراوانی درباره آن نوشته شده است احتمالا شما هم بارها به این گونه کتاب‌ها مراجعه کرده‌اید تا بتوانید از زمان محدودی که در اختیار دارید به بهترین نحو استفاده کنید.

هدف از مدیریت زمان این است که بتوانید در مدت زمانی مشخص و محدود بهره‌وری خود را افزایش دهید و شیوه‌های رایج مدیریت زمان تا حدی به تحقق این هدف به کمک شما خواهند آمد اصل هشتاد بیست در زمینه‌ی مدیریت زمان نیز به کار می‌آید و می‌تواند حتی بیش از هر روش دیگری به شما کمک کند

این برای استفاده‌ی بهینه از زمان شماست اگر شما فردی پرمشغله هستید و هر روز باید فهرست بلند بالایی از کارها را به انجام برسانید مدیریت زمان بر اساس اصل هشتاد بیست می‌تواند ناجی شما باشد.

اولین گام برای مدیریت زمان و افزایش بهره‌وری تان این است که وظایف گوناگونی را باید به پایان برسانید بر اساس اولویت و اهمیت شان تقسیم‌بندی شان کنید و ابتدا برای انجام کارهایی با اولویت بالا برنامه‌ریزی کنید اولویت‌بندی کارها گام بسیار مهمی است و اغلب مردم در همین گام دچار اشتباه بزرگی می‌شوند آنها نمی‌دانند که واقعا کدام کارها مهم‌ترین هستند و در نتیجه حدود 60 الی 70 درصد از کارهایشان را در دسته‌ی اولویت بالا قرار می‌دهند.

اگر به تعداد زیادی ازکارهایتان اولویت بالا بدهید درواقع برنامه‌ی شلوغ خود را شلوغ تر از قبل می‌کنید و خود را مجبور می‌سازید که ساعت‌های طولانی کار کنید تا شاید از پس آن فهرست بلند بالا بر بیاید شاید این روش در کوتاه‌مدت سبب شود که وظایف بسیاری را به انجام برسانید اما در بلند مدت راه حل مناسبی نیست این روش در نهایت برایتان حاصلی جز خستگی و فرسودگی در بر نخواهد داشت.

بر اساس قانون ۸۰/۲۰ تنها بیست درصد از کارهایتان هستند که واقعا اولویت بالایی دارد و بیشترین بازدهی و نتیجه از آنها حاصل می‌شود زمانی که می‌خواهید کارهایتان را اولویت‌بندی کنید این نکته را در نظر بگیرید شما با شناسایی 20 درصد از کارهای پر بازده تان وبرنامه‌ریزی برای انجام آن‌ها هم از فشار کاری خود می‌کاهید و هم بهره‌وری تان را به اندازه‌ی چشمگیری افزایش می دهید.

رسیدن به حس شادی و خوشبختی در زندگی از اهداف مهم زندگی به شمار می‌رود باید به این موضوع بپردازم که چگونه می‌توانید به کمک قانون ۸۰/۲۰ کیفیت زندگیتان را افزایش دهید و بیشتر احساس شادی و خوشبختی کنید.


قانون ۸۰/۲۰ (اصل پارِتو) یا قانون بیست هشتاد


  • با قانون ۸۰/۲۰ کیفیت زندگی خود را ارتقا دهید

کیفیت زندگی را می‌توان با احساس خوشبختی و شادمانی سنجید به عبارت دیگر احساس خوشبختی ملاکی برای تعیین کیفیت زندگی است با این حال اغلب افراد تلاشی برای بهبود کیفیت زندگی و افزایش احساس خوشبختی خود نمی‌کنند برعکس آنها زمان زیادی را صرف انجام کارهایی می‌کنند که موجب ناخشنودی شان می‌شود.

به عنوان مثال بسیاری از مردم مشاغل دارند که از آن راضی نیستند بیشتر کارمندان اداری هر روز در یک اتاق می‌نشینند و وظایف تکراری و ناخوشایندشان را فقط برای اینکه ساعات کاری خود را پرکنند انجام می‌دهند اگر شما هم از کیفیت زندگیتان راضی نیستید و می‌خواهید احساس شادمانی بیشتری داشته باشید اصل هشتاد بیست به کمک شما خواهد آمد.

شما در طول روز کارهای مختلفی را انجام می‌دهید که برایتان احساس خوشایند یا ناخوشایندی ایجاد می‌کند شما با بررسی آن‌ها در می‌یابید که معمولا چه چیزهایی موجب شادی و چه چیزهایی موجب ناراحتی تان می‌شود بر اساس اصل هشتاد بیست 20 درصد از کارها و فعالیت‌های زندگی تان 80 درصد از احساس خوشبختی و شادمانی تان را تامین می‌کند.

80 درصد دیگر از کارهایتان احساس شادی چندانی برایتان ایجاد نمی‌کند بنابراین باید آن‌ها را از زندگی تان حذف کنید با حذف کارهایی که احساس خوبی برایتان ایجاد نمی‌کنند زمان بیشتری پیدا می‌کنید تا صرف کارهای مورد علاقه وخوشایندتان کنید.

برای مثال اگر شغل تان باعث ناراحتی شما می‌شود می‌توانید به دنبال راه‌هایی برای تغییر آن باشید به دنبال شغل دیگری بگردید از ساعات کاری خود بکاهد یا به هر طریق دیگری شرایطتان را تغییر دهید به هر ترتیب ممکن نباید خود را به داشتن شغلی متقاعد کنید که باعث ناراحتی شما در زندگی می‌شود.

هنگامی که موفق به کاهش کارها و فعالیت‌های ناراحت‌کننده‌ تان شوید می‌بینید که زمان و انرژی بیشتری برای انجام کارهای خوشحال کننده دارید مثلا اگر تصمیم بگیرید زمان کمتری را به شغلتان اختصاص دهید می‌توانید وقت بیشتری را با دوستان و خانواده‌تان سپری کنید.

زمان ارزشمندتان را صرف کارهایی لذت‌بخش و خوشایند کنید به این شکل زندگی شما شادتر و با کیفیت‌تر خواهد شد اگر صاحب کسب و کاری هستید می‌توانید از اصل هشتاد بیست برای بهبود کسب و کار خود استفاده کنید برای مثال می‌توانید مجموعه‌ی محصولات خود را تجزیه و تحلیل و ببینید که کدام یک بیشترین درآمد و سود را دارد.

سپس از تیم بازاریابی بخواهید که روی افزایش فروش این دسته از محصولات تمرکز داشته باشد ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که در آن خبری از توازن و تعادل نیست و همه‌ی کارها و تلاش‌ها نتیجه‌ی یکسانی ندارد بر اساس اصل هشتاد بیست هشتاد درصد از خروجی‌ها و نتایج حاصل تنها 20 درصد از ورودی‌ها و تلاش‌ها هستند.

قانون ۸۰/۲۰ درباره‌ی تمام جنبه‌های زندگی و کسب و کار صدق خواهد کرد شاید این اصل ناعادلانه به نظر برسد اما اگر آن را بپذیرید و به خوبی درک کنید می‌توانید از آن به نفع خودتان و کسب و کارتان استفاده کنید برای داشتن کسب و کاری موفق باید اصل هشتاد بیست را در تمام جنبه‌های آن اجرا کنید.

برای مثال روی 20 درصد از محصولات تان که بیشترین سودآوری را دارند تمرکز کنید یا در مذاکرات انرژی تان را صرف 20 درصد از مباحثی کنیدکه واقعا اولویت‌های بالایی دارند همچنین می‌توانید از این اصل برای ارتقای بهره‌وری و مدیریت زمان استفاده کنید 20 درصد از وظایف تان که بالاترین اولویت و بیشترین نتیجه را دارند تشخیص دهید و زمان ارزشمندتان را صرف به انجام رساندن آن‌ها کنید.

علاوه بر این می‌توانید اصل قانون ۸۰/۲۰ را برای افزایش کیفیت روابط دوستانه و زندگیتان به کار ببرید و بر اساس این اصل شما تنها با 20 درصد از دوستانتان ارتباط صمیمی دارید و اوقات خوشی را سپری می‌کنید.

با توجه مقاله معرفی و کاربرد قانون ۸۰/۲۰ ، تنها 20 درصد از کارها و فعالیت‌هایتان برای شما بیشترین احساس لذت را فراهم می‌کند تا می‌توانید با نزدیک‌ترین دوستانتان وقت بگذرانید و مشغول انجام کارهایی شوید که برایتان خوشایند است تنها در این صورت است که می‌توانید زندگی با کیفیت و لذت‌بخشی داشته باشید.


فروشگاه مردمک راستی می توانید آخرین مطالب ما را از طریق تلگرام و اینستاگرام نیز دنبال کنید. برای عضویت در کانال تلگرام و اینستاگرام کلیک کنید. همچنین فیلم ها با کیفیت های مختلف در یوتیوب قرار دارد.

علی عاقبتی

119 مطلب منتشر شده

با سلام و درود؛ اینجانب علی عاقبتی قریب به 15 سال است که در زمینه برنامه نویسی ، گرافیک و تدوین فعالیت داشته و به سبب علاقمندی به این رشته و همچنین کسب دانش و تجربه از دانشگاه معتبر تصمیم به انتقال تجربیات و دانش در حوزه رسانه به شما عزیزان می باشم. ارادتمند شما عاقبتی

درباره این مطلب نظر دهید !